HTML

Bunyevácz Zsuzsa írásai

Friss topikok

Címkék

A FIFA döntés margójára 1.

2013.02.27. 08:50 Bunyevácz Zsuzsa

A FIFA döntés margójára 1.

 A tavaly augusztusi Magyarország-Izrael barátságos válogatott mérkőzésen száz-kétszáz szurkoló nem a lelátóra illő viselkedést tanúsított. A mérkőzésen más botrány, rendzavarás, személyi sérülés szerencsére nem történt, a FIFA mégis példátlan büntetést mért ki ránk. Majd amire számítani lehetett, bekövetkezett: a FIFA fellebbviteli bizottsága elutasította az MLSZ fellebbezését, így a márciusi, Románia elleni sorsdöntő VB-selejtezőt válogatottunknak zárt kapuk mellett kell lejátszania.

 A logikánk persze azt diktálná, hogy hasonló történésekért hasonló büntetés jár világszerte. Mondjuk, hogy az Izraelben az arabokat sértő transzparensek ugyanilyen következménnyel járnak. Vagy válogatottunk bukaresti és chisinaui szereplésekor a magyar nőket sértő, nyomdafestéket nem tűrő bekiabálások is elnyerik méltó büntetésüket. De nem. Ahogy a „Gyűlölünk titeket” tartalmú transzparensek sem. Úgy látszik, csak a magyarokat lehet szabadon sértegetni...  mert hogy „bűnös nép” vagyunk. De miért is? Hasonlítsuk csak össze az elmúlt ezer év néhány, a magyarok és a „művelt Nyugat” által elkövetett bűneit  Trianonig!

Kezdjük talán azzal, hogy az Árpáddal érkező magyarok Isten által adott, jogos örökségüknek tartották a Kárpát-medencét, a magyarok Istene azonban nem parancsolta azt, hogy irtsuk ki az itt élőket, ahogy az az Ószövetségben olvasható...  és míg a Káin és Ábel, vagy a Romulus és Remus testvérpár egyik tagja gyilkosságot követett el, addig Hunor és Magor segítette egymást.

Folytathatjuk azzal, hogy a német/osztrák uralkodók akarták megszerezni a Kárpát-medencét már Szent István államalapításának első perce óta, és nem fordítva történt. Nem nekünk kellettek a Habsburg-birtokok, hanem nekik a magyar trón. Nem mi loptunk koronát, kötöttünk házassági szerződéseket, hamisítottunk okiratot a Habsburgok vagyonának megszerzése érdekében, hanem fordítva volt. A korai kapitalizmus sem úgy kezdődött, hogy a magyar pénzemberek külföldre mentek, és elzálogosították a németek, olaszok, zsidók stb. ingatlanjait, hanem mások jöttek ide a mi értékeinkért.

 És mit csinált a kisebbségi jogokra oly érzékeny Nyugat, mialatt mi utolsó csepp vérünkig védtük Európát a török ellen? Gyarmatosított. Ezen évszázadok alatt nem mi szállítottuk a Tengerentúlra a fekete rabszolgák millióit, minimum 50 milliót, nem mi irtottuk ki Amerika őslakóit, minimum 10 milliót. Nem mi hurcoltuk el tonna számra az amerikai kontinensről az aranyat, ezüstöt, nekünk volt saját aranyunk. De a miénket viszont Fugger és társai hordták el. Nálunk 1848-ban egyenjogúsították a zsidókat, míg a művelt Nyugat a rabszolga-kereskedelmet végérvényesen csak 1860-ban szüntette be!

És ha egy kicsit alaposabb pillantást vetünk az első világháborúra, illetve győzteseire, akik Trianonnal a Monarchia területén élő kisebbségek érdekében ítélték halálra a magyarokat, akkor egy kevéssé ismert kép bontakozik ki előttünk. Az angol Balfour a korábban a kegyetlenül elnyomott Írország kormányzója volt. Amit az angolok az írekkel tettek, lényegében nem különbözik attól, amit szovjetek tettek nálunk. De ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy Anglia attól az időponttól kezdve, hogy Walest, Skóciát, Írországot magához csatolta, folyamatosan a közigazgatási önállóságuk felszámolására és nyelvi asszimilálásukra törekedett.  De említhetjük azokat a borzalmakat is, amelyeket az angolok követtek el a búr háborúban (1899-1902), amelynek lényege a kegyetlenségben merült ki. Teljes körű volt a rombolás, egész állatállományt és terményeket pusztítottak el az angolok, a búr farmokat felégették, gyermekeket és asszonyokat koncentrációs táborokba hurcoltak. A lakosságot éhhalálra ítélték, nem bíbelődtek a foglyokkal, egyszerűen kivégezték őket. A katonáknak parancsba adták, hogy fosztogathatnak. Korabeli beszámolók szóltak arról, hogy a búr foglyokat malmokban felőrölték. Az angolok több mint százezer embert kényszerítettek koncentrációs táborba. Nem hagyhatjuk ki azt sem, hogy a XVII-XVIII. században (amikor mi éppen szabadságharcainkkal voltunk elfoglalva), amikor az angol Kelet-Indiai társaság éppen kínaiak millióit tette ópiumfüggővé, ópiumháborút indított Kína ellen, hogy még nagyobb hasznuk legyen mások romba döntése árán.

 Semmivel sem jobb a helyzet a franciáknál! A francia forradalom idején valóságos hajsza indult baszk, breton és más nyelvek ellen. Még az is megfordult a jakobinusok fejében, hogy a kis breton, baszk stb. gyerekeket francia nyelvterületre viszik, hogy elfelejtsék „ellenforradalmi” anyanyelvüket(!) Ebben a Franciaországban  még a XIX. század vége felé, ha a nem francia anyanyelvű gyerekek saját nyelvükön szólaltak meg, megszégyenítő táblát kaptak  a nyakukba. A franciák afrikai gyarmatosítására se mondhatjuk azt, hogy olyan volt, mint egy katolikus lányegylet vasárnap délutáni zsúrja.

 Viszont tőlünk származik a világ első autonómiát biztosító irata: a II. András által 1224-ben kibocsátott, Diploma Andreanum címet viselő dekrétum az erdélyi szászok területi kiváltságait rögzíti… és hogy is állunk ma Székelyföld autonómiájával?  A világon elsőként a tordai országgyűlés mondta ki a vallásbékét 1568-ban! Vagy említhetjük a Kossuthék által hozott kisebbségi törvényt, ami akkor több jogot biztosított a hazánkban élő kisebbségeknek, mint például a 2009-es szlovák nyelvtörvény… Hogy kik a bűnösök?

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bunyevacz-zsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr855096920
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása